Vælg en side

Ja, det er der. For at sikre en forsvarlig og ansvarlig brug af bål skal du følge reglerne i Beredskabsstyrelsens vejledninger.

Det betyder, at du som grundejer eller lejer altid skal tjekke, at der er opfyldt de lovpligtige krav omkring afstand til andre bygninger, når du har bål. Desuden må du som grundejer eller lejer ikke have bål i åbne haver, når der er hård vind.

For mindre bål og griller skal afstanden være mindst 3 meter fra bygninger og 0,5 meter fra andet brændbart materiale som træer, buske eller blade. For større bål skal afstanden være mindst 8 meter fra bygninger og 5 meter fra andet brændbart materiale som træer, buske eller blade.

Det er heller ikke tilladt at afbrænde haveaffald i haven. Dette skyldes faren for brand og luftforurening. Du skal derfor altid sortere dit haveaffald, så du kan bortskaffe det korrekt.

Husk at følge de gældende regler, hvis du har planer om at have et bålsted i haven. Det er vigtigt for at sikre, at alle er trygge og kan nyde deres bålhygge ansvarligt.

Vil du vide mere om reglerne for bål i haven, så skal du læse Beredskabsstyrelsens vejledninger om bål og afstande. Her finder du alle oplysninger, der er nødvendige for at have et lovligt og ansvarligt bålsted.

God fornøjelse! 🙂

Ved at følge reglerne og vise ansvar, så kan du nyde dit bålsted i trygge rammer. Du skal afholde dig fra at have bål eller griller, hvis der er hård vind og du skal huske at sikre den nødvendige afstand til bygninger og brændbart materiale. På denne måde kan alle nyde et bålsted på en ansvarlig måde.

Vær opmærksom på, at det altid er dig som borger eller grundejer, der har ansvaret for overholdelse af reglerne omkring bålstedet – så husk at sikre dig de nødvendige informationer.

Skal du bruge en bålgryde, ser her for at se det store udvalg af bålgryder!