Vælg en side

Loftbelysning bør hænges i en minimumshøjde på 120 cm. Det er dog vigtigt at tage rummets lofthøjde i betragtning, så det ikke bliver for lavt placeret. En anden god ide er at udnytte det naturlige dagslys og placere bordet, så lyset kommer ind fra siden. Det giver et godt, behageligt lys.

Der er ingen fast regel for størrelsen på en loftlampe – den skal være stor nok til at give god belysning, men ikke så stor, at den bliver dominerende. En lille loftlampe kan give et meget intenst lys, mens en lidt større lampe vil være mere subtil og sprede sit lys over et større område. Det er op til dig at vælge den rette løsning, der passer dine behov og ønsker bedst muligt!

Se det store udvalg af flotte loftlamper her, Kig forbi og gøre en god handel

En anden vigtig ting er at undersøge hvor meget lys man har brug for – jo større og kraftigere lamperne er, jo mere lys vil de give. Det er derfor en god ide at få nogle forskellige prøver af loftlamper hjem til studiet, så man kan se, hvilket design og størrelse som passer bedst ind i rummet. Det vil også give dig mulighed for at vælge den rette belysning til lige netop dit projekt.

Så husk, størrelsen er vigtig – men det kan godt betale sig at undersøge dine behov grundigt, før du investerer i nye lamper. Gør dit forarbejde og vælg den rette løsning til netop dit projekt! Det vil give dig et behageligt og funktionelt lys, som passer godt ind i rummet.

En anden måde at udnytte loftlamperne bedst muligt på er ved at lave nogle forskellige lyszoner. Det kan fx være en lyszone med fokus på det funktionelle bord, som skal belyses godt, og en anden lyszone for hyggelig belysning. Det gør det nemmer at skabe stemning uden at ofre komfort og funktionelle behov!