Vælg en side

Ja, fugle elsker havregryn. Det er et godt valg til at fodre din have med – især for de små arter som svaler og spurve. Havregryn er lette og bløde og kan nemt åbnes af små fugle. Det er en god måde at give havens dyr et sundt mellemmåltid og fodre dem regelmæssigt, så du kan nyde deres selskab.

For den bedste mulighed for succes med havregryn skal du have et solide fuglehus eller foderbræt. Dette gør det lettere for småfuglene at finde og indsamle maden, mens du holder andre store fugle ude af havens dyr. Når du har et godt foderbræt med havregryn, vil du være i stand til at nyde synet af havens smukke fugle, der kommer fra tid til anden for at spise. Sørg også for at fylde dit foderbræt eller hus regelmæssigt så du altid har frisk mad til havens dyr. Dette er et godt tidsfordriv og giver dig mulighed for at se de forskellige arter, der kommer forbi. Nyd det!

Du kan også fodre haven med nødder eller frø. De fleste af disse findes i naturen, hvilket er en god måde at lokke flere forskellige fugle til. Men medmindre du har et specielt nøddefoderbræt, skal du ikke fodre havens dyr med disse madvarer. Nødder og frø bliver ofte spist af de større arter, som kan skade småfuglene. I stedet for at placere nødder og frø direkte i haven, bør du kun fodre med disse madvarer fra dit foderbræt. Således vil alle havens dyr kunne nyde godt af føden.

Foderbrættene er ofte forberedt på affalds- og skraldespandere eller andre typer af stativer, der kan placeres strategisk rundt omkring din have. Sørg altid for at holde et foderbræt eller hus på et sted, hvor der er sol og beskyttelse mod vinden. På den måde vil havens dyr kunne føle sig trygge og finde det behageligt at læsse imens de spiser. Dette vil også gøre det lettere for dig at se dem fra nærmeste afstand.

Med et godt foderbræt i haven, kan du være sikker på, at havens dyr altid har adgang til frisk mad og et sted at hvile sig. Det er en god måde at dele din kærlighed med havens dyr på, samtidig med at du kan opleve glæden ved at se dem i deres naturlige miljø. Så hvad venter du på? Find det perfekte foderbræt og gør din have til et endnu mere smukt sted. Glæd havens dyr – og dig selv!

Er der andre måder at fodre fugle på?

Ja, der er flere måder at fodre havens fugle på. En af dem er at lave en egen smørret kugle, som du kan fastgøre til et sted hvor de let kan nå det. Dette giver dig også mulighed for at fodre havens dyr regelmæssigt. Smørret kugler er et godt alternativ, hvis du gerne vil fodre havens dyr med naturlige råvarer.

Du kan også lave en afbalanceret diæt bestående af forskellige typer af frø og bær. Fyld et almindeligt foderbræt eller lave et specielt bræt kun med frø og bær. Dette vil give havens dyr adgang til en sundere madoplevelse.

En anden god måde at nyde havens fugle på, er at holde øje med, hvilke arter der kommer i løbet af sæsonen. Det er et godt tidsfordriv og en fantastisk måde at se forskellige slags fugle sammen. Hold øje med hvad de spiser og forsøg at lokke nye arter til dig.

Uanset hvilken type fodring, du vælger til havens dyr, så husk på at holde det renligt og tørt. Undlad at fylde for meget madvarer i brættet, da det kan blive en sundhedsrisiko for havens dyr. Hav altid et godt foderbræt eller hus til rådighed, så havens dyr kan nyde deres madoplevelse!

Hvilke fugle gør det godt i haveføde?

Der er mange forskellige typer fugle, som gør det godt med havregryn eller andre former for foder. Mange småfugle som svaler og spurve elsker at spise frisk havre. Du kan også ofte se duer, krager og skader i haven. Disse store arter kan nyde foder som frø, nødder eller havregryn.

Nogle af de bedste fugle til at bebo havens dyr er sanger, hættemåger, mejser og krager. De er alle meget aktive fugle, der nyder at fodres med forskellige typer madvarer. Du kan se mange af disse fugle rundt om i haven eller på snor, hvor de ligesom elsker havre og frø.

For at få de bedste resultater med havens dyr, skal du sørge for, at det er tilpasset dine lokale fugle. Vælg et foderbræt eller hus, som har plads nok til forskellige typer af fugle, og sørg også for at føje tilstrækkelige typer af mad til det. På den måde kan alle havens dyr nyde godt af en sund og balanceret diæt.