Vælg en side

Et solvarmeanlæg, også kaldet et solfangeranlæg, er en miljøvenlig måde at producere varmt brugsvand og opvarmning af boligen. Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber et solvarmeanlæg.

Indhent tilbud fra flere installatører

Når du skal have et solvarmeanlæg installeret, er det en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige installatører. Det giver dig mulighed for at sammenligne priser og løsninger, samt få en bedre fornemmelse af, hvad der er den bedste løsning for netop dit hus. Det kan også være en god idé at lade installatørerne komme ud og besigtige dit hus, så de kan rådgive dig om anlæggets størrelse og placering.

Vælg en VE-godkendt installatør

Når du skal vælge en installatør til dit solvarmeanlæg, er det vigtigt at se efter logoet for VE-godkendelse. Det står for vedvarende energi og garanterer, at virksomheden har ansatte med dokumenterede kompetencer til at installere vedvarende energianlæg. Sørg for, at din installatør er godkendt inden for installation af solvarme.

Vær opmærksom på prisen

Prisen på et solvarmeanlæg afhænger af flere faktorer, herunder anlæggets størrelse og placering. Det er vigtigt at være opmærksom på, om prisen inkluderer alt, hvad der er nødvendigt for en fuld funktionsdygtig installation. Derfor bør du også læse kontrakten igennem grundigt, inden du underskriver. Vær også opmærksom på de forskellige tilskudsmuligheder, der kan gøre det mere økonomisk attraktivt at vælge et solvarmeanlæg.

Så hvis du overvejer at købe et solvarmeanlæg, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere installatører, vælge en VE-godkendt virksomhed og være opmærksom på prisen og kontraktens indhold. På den måde kan du sikre dig en god og miljøvenlig løsning til din varmeforsyning.

Vær også opmærksom på, at det kan være en god idé at undersøge den forventede levetid for dit solvarmeanlæg, samt om der er mulighed for løbende service og vedligeholdelse fra installatørens side. Det kan være med til at forlænge levetiden og sikre en optimal drift af anlægget.

Endvidere er det værd at nævne, at et solvarmeanlæg kan være en god investering på længere sigt, da det kan bidrage til markante besparelser på varmeregningen.