Vælg en side

En sund og grøn græsplæne er noget de fleste haveejere stræber efter. For at opnå dette, er det vigtigt at pleje sin græsplæne med al den kærlighed og omsorg den fortjener. En vertikalskærer er det perfekte redskab til at opnå en sundere og mere drænet plæne. I denne blog vil vi give dig en grundig introduktion til, hvad en vertikalskærer er, hvorfor det er vigtigt at bruge denne til plæneluftning mindst én gang om året og hvordan du kan leje en vertikalskærer.

En vertikalskærer er en maskine, der med en række korte knive monteret på en valse, skærer sig lodret ned i græsplænet. Det vil sige, at den river op i overfladen på plænen, så rødderne kan få mere luft. Det gør også, at tørt og dødt græs, mos, visne rødder og sneskimmel bliver fjernet. Ved brug af en vertikalskærer sikrer du en bedre dræning af din plæne samtidig med, at du giver græsrødderne mere ilt. Du kan vælge at leje en manuel eller motoriseret vertikalskærer. De motoriserede kan købes som enten elektrisk- eller benzindrevet.

Vi anbefaler, at du lejer en vertikalskærer om foråret, da det er den bedste tid til plæneluftning og din græsplæne godt kan have brug for lidt restitutionstid. Lej en vertikalskærer i april, så græsset kan komme sig i løbet af maj måned. Vil du virkelig give din græsplæne den bedste pleje, kan du gentage behandlingen sidst på sommeren eller i september. Det vil give dig en sund plæne, hvor mosset er nemmere at holde nede. Du kan overveje at kombinere leje af vertikalskærer og plæneluftning med en omgang plænerens eller gødning for ekstra pleje.

Når du har besluttet dig for at leje en vertikalskærer, skal du huske at læse brugsanvisningen grundigt, inden du går i gang. Brugsanvisningen vil give dig en god forståelse for, hvordan maskinen skal bruges og hvordan du yderligere kan vedligeholde din græsplæne. Inden du bruger vertikalskæreren, bør du også tjekke, om din græsplæne er tør og fast, da det giver det bedste resultat. Hvis plænen er våd, kan det give ujævne resultater og skade græssets rødder. Husk også at have sikkerhedsudstyr på, såsom handsker og beskyttelsesbriller, når du bruger vertikalskæreren.

At leje en vertikalskærer er en god investering i fremtiden for din græsplæne. Det vil give dig en sundere og mere drænet plæne med færre mosproblemer. Husk at bruge den mindst én gang om året, og gerne i april, så græsset kan komme sig godt i maj måned. Ved kombinering af leje af vertikalskærer med plæneluftning, gødning eller plænerens, giver du din græsplæne den optimale pleje. Sørg altid for at læse brugsanvisningen, inden du bruger maskinen og husk sikkerhedsudstyr. Med disse tips vil din græsplæne se flot og sund ud i mange år fremover.